Ervaringen van deelnemers

Al veel mensen hebben een opstelling ervaren als representant of als vraagsteller en die delen hier hun ervaring. Het brein begrijpt niks van een opstelling omdat het niet te analyseren of te bevatten is terwijl het een logisch gebeuren is voor de ziel en het familiesysteem. In theoretische woorden kan ik je uit te leggen wat een systemische opstelling precies is, echter is het beter is om het zelf te ervaren en zelf te gaan voelen; een ervaring is immers opgeslagen in je lichaam en dat raak je niet meer kwijt. Een klein beetje nieuwsgierigheid naar deze bijzondere vorm innerlijk werk is al voldoende om mee te doen. Lees de verhalen van jouw voorgangers met een open hart en laat je raken. Wellicht doet het jou besluiten om ook een keer aanwezig te zijn!

“De familieopstelling heeft mij de ruimte gegeven om op een andere manier naar mijn patronen te kijken”

Tweemaal heb ik het genoegen gehad deel te nemen aan een familieopstelling. Meerdere malen heb ik de rol als representant vervult en éénmaal als vraag steller. De opstellingen vinden plaats in de Zwanenhof waar Daina een mooie sfeervolle ruimte heeft. Fijne ontvangst met een kop koffie of thee om Daina en de medeopstellers te leren kennen zodat we vertrouwd met elkaar raken en er een veilige omgeving ontstaat.

Het was mooi om te ervaren hoe Daina met de vraagsteller opzoek gaat naar de essentie van de vraag. Samen komen tot één gerichte vraag die de vraagsteller dient bij de opstelling. Vaak is dit de vraag achter de vraag die in eerste instantie gesteld wordt. De vraagsteller krijgt de ruimte om zijn vraag te onderzoeken en daarin te bewegen. Waarbij Daina door haar vragen helpt om to the point te blijven en tot een duidelijke vraag te komen.

De systematiek van de familieopstelling heeft mij de ruimte gegeven om op een andere manier naar mijn patronen en die van mensen in mijn omgeving te kijken. Hierdoor ben ik instaat gesteld om anders op bepaalde situaties te regeren en patronen te herkennen en in sommige gevallen te doorbreken. Daarnaast lukt het me nu beter om bepaalde gebeurtenissen uit het verleden een plaats te geven. Dit door het inzicht dat ik gekregen heb met betrekking tot mijn eigen handelen maar ook met betrekking tot het handelen van andere betrokkenen bij het proces. Betrokkenen in het systeem.

Daina heeft goed op het netvlies wat er tijdens de opstelling gebeurt.  Ze weet het proces op een natuurlijke wijze in de goede banen te leiden. Hierdoor was het een mooie waarde volle ervaring.

En dan nog de nuchterheid. Ik hou daarvan Daina heeft dat.

Dank voor deze mooie lessen en ervaringen.

Ervaring Hans

Deelnemer Mannenlijn

“Je verhaal mogen en durven vertellen”

Met je familiesysteem aan de slag gaan is niet zo maar een ding. Het heeft te maken met een groot deel wat jou als mens tot nu toe heeft gevormd.

Mijn nieuwsgierigheid was gewekt na het lezen van boeken en het beluisteren van podcasts die gaan over persoonlijke ontwikkeling, holistische kijk op het leven en spiritualiteit.

Wat ik zo fijn vind bij Daina is het gevoel van veilig zijn. Je verhaal mogen en durven vertellen. Met elkaar open staan voor wat gaat komen. Inmiddels heb ik meerdere opstellingen mogen ervaren en het representeren van een persoon vind ik iets bijzonders en het verkrijgen van inzichten ervaar ik als een mooie bijdrage aan mijn persoonlijke ontwikkeling.

Een opstelling is een mooie kans om te voelen en te ervaren dat je juist niet alleen bent met al je worstelingen.
Ervaring Patricia

Deelneemster verschillende soorten Opstellingen

“Dankbaar dat ik deel mocht nemen”

Je bent in staat geweest een veilig klimaat te creëren waarin de essentie van vragen zichtbaar mocht worden. Het ritueel was bijzonder fijn om buiten te doen. Ook de positieve krachtige afsluiting was prettig. Ik ben dankbaar dat ik deel mocht nemen.

Ervaring Lotte

Deelneemster Vrouwenlijn

“Overweldigend. Nooit gedacht dat het zo intens kon zijn. Ook als representant! Emoties vanuit het diepste.”

Ervaring anoniem

Deelneemster Workshop Opstellingen

“Als spannend, open, bijzonder, wonderlijk en kloppend.”

 

Ervaring anoniem

Deelneemster Workshop Opstellingen

“Heftig, emotioneel, betekenisvol, helend, positief, duidend, verhelderend, helpend.”
Ervaring anoniem

Deelneemster Workshop Opstellingen

“Zeer kundige begeleiding”

Ik mocht meedraaien als representant. Vond het een heel fijne ervaring. Ben zelf ook opsteller, dus heb vaak onbewust een kritische blik. Vond het echt een hele fijne rijke middag, door de zeer kundige begeleiding van Daina.

Ervaring Nathalie

Deelneemster workshop opstellingen

“Weer een stukje loslaten”

Ik vond het indrukwekkend om mee te maken. De situaties ontstonden vanzelf en ook mijn rol als representant werd als vanzelf duidelijk. Zonder dat je dat direct met je hoofd kunt verklaren. Als vraagsteller ervaarde ik diepe emoties, het voelde als weer een stukje loslaten.

Ervaring anoniem

Deelneemster workshop opstellingen

“Ik was representant en vond het mooie opstellingen, die je goed begeleidde en wat altijd ook weer tot mooie inzichten leidt, ook als het niet je eigen vraag is.”

Ervaring anoniem

Deelneemster Workshop Opstellingen

“Op dat moment gebeurd alles zoals het moet zijn en zie en voel je het gebeuren zonder je eigen invloed heel bijzonder. Achteraf enorm intens.”

Ervaring anoniem

Deelneemster Workshop Opstellingen

“Tijdens deze ochtend was ik drie keer representant, voor totaal verschillende vraagstukken. Het was weer bijzonder mooi om te ervaren wat het systeem laat zien. Waardevol!”
Ervaring anoniem

Deelneemster Workshop Opstellingen

“Er is na de opstelling echt iets veranderd in de energie binnen mijn gezin van herkomst. Het contact met mijn ouders is opener en positiever.”

Ervaring anoniem

Deelneemster Je plek innemen

“Ik ben 2x representant geweest en ervaren hoe liefdevol Daina de opstelling begeleidde. Ook mij  heeft stof tot nadenken en inzicht gegeven waarom ik in de rol gevraagd werd.”

Ervaring anoniem

Deelneemster Workshop Opstellingen

“Beide prettig om als representant en vraagsteller er te zijn, en fijn dat ik een ander kon helpen.”

Ervaring anoniem

Deelneemster Workshop Opstellingen

“Beide de rol als representant en vraagsteller gehad en het was prettig en fijn dat ik ook een ander kon helpen.”

Ervaring anoniem

Deelneemster Workshop Opstellingen

“Er is na de opstelling echt iets veranderd in de energie binnen mijn gezin van herkomst. Het contact met mijn ouders is opener en positiever.”

Ervaring anoniem

Deelneemster Je plek innemen

“Wonderlijk wat Daina weet neer te zetten”

“Bij Daina een vrouwenlijn opstelling in een kleine setting meegemaakt. Aankomst bij de Zwanenhof is erg rustgevend. Daina zorgt er met haar warme persoonlijkheid voor dat je je welkom voelt. Met een inleidende visualisatie creëert ze een fijne en intieme sfeer. Daarna twee intense opstellingen mee mogen maken als representant. Heel bijzonder om in zo’n korte tijd zoveel verbinding met elkaar te voelen en emoties met elkaar te mogen delen. Het was een bijzondere en waardevolle avond.

Wonderlijk wat Daina weet neer te zetten.”

Ervaring Barbara

Deelneemster Vrouwenlijn